expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, April 17, 2010

2:07 pagi, aku masih belum tidur lagi.

Pernahkah anda mengalami situasi berikut?

"Aku x tahu sejak bila aku suka dia, tp yg aku tahu,, bila aku lama x jumpa dgan dia, aku jd rindu."

"Hati aku rasa tak tenang. Asyik ingat kat dia."

"Aku rasa aku dah jatuh cinta la weh."

This is all nonsense!!

Frankly speaking, aku pernah rasa perasaan uh. Tapi I finally realized itu bukan perasaan cinta. Tidak sama sekali! Mungkin kita kenal seseorang itu, dan bila kita dah lama x jumpa dengan dia, perasaan rindu akan wujud. Benar. Tetapi, itu bukan cinta la weh. Itu cuma, kesunyian. Yes, you're lonely. Yo ler, selalunya dia gurau senda dgan kita, bila dia x de, mestilah kita rasa ade something wrong somewhere an?

Tapi, you should'nt assume that feeling is love.

You should not.

Seriously, aku nasihat kat sini. Tak yah a fikir, "I'm falling head over heels kat that man lah." "I'm 99% sure he's my destiny." What-so-ever lah. Korg kecik lg. Jangan fikir pasal cinta. Faham?

Mungkin post ini tidak memberi manfaat tetapi tidak mengapa. Ini blog aku dan aku punya hak untuk merapu apa sahaja yang aku kehendaki. Ceh. ^^

Ok ok, aku faham. Post ni mmg x membawa sebarang kebaikan. So, to make this post tidak terlalu x bermanfaat, let me share a quote,

Perhaps our eyes need to be worked by our tears once in a while so that we can see life with a clearer view again.


Konklusi dari quote tersebut; jangan malu untuk menangis. Sekian.

P/S:Hari ni ada lagi sorg cakap muka aku macam org jepun. Ngehngeh. ^^ (sengih mcm kerang busuk)

Sunday, April 11, 2010

Berkongsi Ilmu

~ MARI KITA BASAHKAN LIDAH DENGAN ZIKRULLAH ~

JOM KITA AMALKAN!! =)


Today Harizah called, she was searching for a friend to shout out all her problems and she tried to call Nawal but she's not at home so she decided to call me. Her problems were quite complicated. Anyway, I hope she'll find the way out. Be strong, eh? Ganbatte!! ;)




Friday, April 2, 2010

Aku ada blog?!

"Blog itu sesuatu yang amat menarik."

"Aku ada blog."

"Jangan bagitahu sesiapa URL blog aku. Aku malu."

"Weh, ko pun buatlah blog."



Assalamualaikum W.B.T,

Firstly, ucap tahniah kat aku sebab setelah sekian lama Internet ni wujud, baru skarg aku ada blog. Sangat kezam an? (ketinggalan zaman) HAHA. But anyways, akhirnya aku berjaya jugak hasilkan my first masterpiece, diary-tapi-semua-orang-boleh-baca ni. Okey, nak clarify. Aku create blog sebab boleh dikatakan agak terpengaruh la dengan apa kawan2 aku cakap. (rujuk dialog di atas) But the main reason is,, jengjengjeng. Aku perlukan satu tempat di mana aku boleh luahkan semua feelings yg x mampu aku luahkan secara lisan. Chewah.

Aku tahu, lambat-laun.. Orang tahu jugak blog ni. And maybe coincidentally, ada nama2 korang dalam blog aku. So aku nak mintak maaf awal-awal kalau ada terkutuk korang kat sini ek. HEHE. Kalau nampak semua kutukan, ejekan, perlian secara x langsung aku uh, diam2 je la. Bese a aku, x sah kalau x kutuk orang. HAHA. Okey, telah selesai Muqadimah aku yg x berapa panjang lebar nih. :))

First entry nih, x tahu la nak cakap pasal apa. Lain kali je la kita story-story kat sini. Adios. Chow. :D