expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, June 11, 2010

Determination

Aku takde bakat. Aku tak reti menulis karangan best-best. Aku tak kreatif macam kawan-kawan aku. Tulis English pun grammar tunggang-terbalik. Even lingua franca aku pun aku tak master habis. Vocabulary tak gempak. Mungkin aku memang bukan dilahirkan untuk bidang penulisan.

Frankly speaking, aku cemburu. Cemburu dengan semua kawan-kawan aku yang boleh buat poem dengan bahasa yang begitu indah dan berseni. Poems hasil tangan sendiri yang boleh menyentuh hati aku. Buat aku gelak, menangis, tersenyum. Jenis poems yang bermain dengan perasaan pembaca. Aku nak jugak buat poem macam uh. Tapi, aku tak reti.

Kerja aku time cuti, online online online. Bosan. Memang bosan. Even aku pun bosan. Tapi walaupun aku bosan, aku rasa berat nak lepaskan laptop kesayangan. Rasa berat nak log out dari Facebook. Haila. Patutnya time cuti ni lah aku mempertajamkan skill penulisan tapi apa yang terjadi? Facebook, kau memang melalaikan.

Usaha tangga kejayaan. Takde usaha, takde lah kejayaan. Aku faham tu. Writing is my passion but unfortunately I'm not born for it. But my friend once said;

"I'm not good at Addmaths naturally as he does. I'm not born for Addmaths. I'm making myself to do Addmaths!"

Thanks Fifa, that really helps.

I must force myself to write. Maybe I will fail sometimes but the failure itself is the one that makes me strong. Without failure, there's no way I am going to succeed.
English aku rabak seh.


And now, aku ada satu tabiat yang agak baru aku discover. Aku suka stalk blog orang. Sebab gaya penulisan mereka best. Sempoi. Blog kawan-kawan aku yang suka tulis poem pun aku baca macam Madihah dengan Mardhiah . Poem mereka tulis memang best.
Psst..Psst..Sebenarnya orang yang aku cakap aku jeles tu mereka berdua lah.


So how Amira? Are you going to give up? Losing hope, ey?

"Don't despair and never lose hope cause Allah is always by your side. InsyaAllah." - Maher Zain

Nope. I won't.

But how to begin?

"Turn to Allah, he's never far away. Put your trust in Him. Raise your hands and pray." - Maher Zain keep on singing.

Ya Allah, guide my steps in becoming an amazing writer. Help me. You're the only one that can fulfill my prayers. Grant my wishes, o Most Merciful. :)

Last but not least,

If you want for it, go for it. Ganbatte!

No comments:

Post a Comment